כתבה בעקבות יום עיון בתנ"ך

יום עיון בתנ"ך במכללת גבעת ושינגטון בנושא: "דור דור ולומדיו"

השבוע (ד' בשבט) התקיים הכנס השנתי בתנ"ך במכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון . נושא הכנס היה : "דור דור ולומדיו".

הכנס נפתח בדברי נשיא וראש המכללה הרב פרופ' כרמי הורביץ אשר בירך את המתכנסים והרצה אודות חשיבות לימוד התנ"ך כדבר ה',"האתגר שלנו כמכללה דתית לחינוך ושל מורי התנ"ך לאחד את היחס למקרא שאנו רואים בו את דבר ה' , להוביל בתחום ולהשתמש בכלים של המחקר המודרני על מנת להתמודד עם הפשטים המתחדשים בכל יום".

פרופ' משה ציפור ראש החוג לתנ"ך במכללת גבעת ושינגטון הסביר את כותרת הכנס , "המדרש אומר שהקב"ה הראה למשה דור דור ודורשיו, דור דור וחכמיו וכו', אין הכוונה לומר רק שלכל דור ודור יש את החכמים והדרשנים שלו , אלא שלכל דור ודור יש את החכמים והדרשנים המתאימים לצרכיו".
הוסיף פרופ' ציפור ואמר " כי אנו משתדלים במכללת גבעת ושינגטון ללמד לימוד מעמיק ועדכני, לתת את הכלים המחקריים המתאימים ביותר על מנת להוציא מורי תנ"ך שהינם גם אנשי תנ"ך".

בכנס הרצו דר' רבקה רביב ממכללת אורות ישראל על הנושא "מה לא ללמד", כיצד לבחור ומה לבחור בלימוד התנ"ך לתלמידים?
דר' לאה מזור מהאוניברסיטה העברית הרצתה בנושא "מסרים גלויים וסמיים בלימוד התנ"ך", ודר' אמנון שפירא מהמרכז האוניברסיטאי אריאל הרצה בנושא: "על פרשנות פנים מקראית – התנ"ך כפרשן הראשון של התנ"ך".
בכנס השתתפו כ- 100 סטודנטים ואורחים.
את הכנס הנחה דר' ברוך אלסטר מהחוג לתנ"ך במכללת גבעת ושינגטון.