פסגת הספורט בגבעה- גמר אליפות הישיבות בכדורסל וקט רגל

אליפות הישיבות התיכוניות בכדורסל וקט רגל לשנת התשע"ו, בחסות אליצור, ננעלה היום (ג', כג' בשבט התשע"ו, 2.2.2016) במכללת גבעת ושינגטון. ישיבת "חיספין" מרמת הגולן היא אלופת הישיבות התיכוניות בכדורסל. ישיבת רעננה היא אלופת הישיבות בקט רגל.

ישיבת רעננה- אלופת הישיבות בקטרגל לשנת התשעו ישיבת חיספין אלופת הישיבות בכדורסל לשנת התשעו

צופים רבים חזו במשחקי הגמר במסגרת אליפות הישיבות התיכוניות בכדורסל וקט רגל, שהתקיימה היום באולם הספורט בקרית החינוך גבעת ושינגטון. השלב המוקדם של הטורנירים נערך לפני כשבועיים בהשתתפות למעלה מ- 40 ישיבות תיכוניות מכל קצות המגזר שהתאחדו סביב כדור אחד.

גמר הכדורסל הפגיש את ישיבת "חיספין" מרמת הגולן עם ישיבת "אדר" מפתח תקוה שתי קבוצות פיזיות מאוד. הראשונה, הפגינה משחק קשוח והובילה לאורך כל המשחק כאשר בסיומו של הגמר זכתה "חיספין" באליפות הכדורסל, לאחר ניצחון 27:58. בשורות הקבוצה בלט השחקן מתנאל זנדברג , שקלע 16 נקודות במשחק הגמר ו- 17 נקודות במשחק חצי הגמר ונבחר ל- M.V.P  של סדרת הגמר.

ישיבת "אדר" זכתה במקום השני ולאחריה ישיבת "כפר גנים" שהגיעה למקום השלישי, לאחר שניצחה את "רגבים" בית שאן.

משחק הגמר בקט רגל הפגיש את ישיבת רעננה וישיבת מצפה רמון. לאורך כל המשחק הפגינה ישיבת רעננה משחק קשוח ושליטה מוחלטת בכדור שהביאה אותה להבסת היריבה בתוצאה 0:2 וזכייה במקום הראשון.

ישיבת מצפה רמון זכתה במקום השני באליפות הכדורגל ולאחריה ישיבת כפר גנים שהגיעה למקום השלישי, לאחר שגם היא נצחה את יריבתה, ישיבת עמיחי רחובות.

שילה כץ מנהל היחידה ללימודי תעודה גבעת ושינגטון בירך את הספורטאים ומלבד הגביעים והמדליות, העניק לשחקני הקבוצות שהגיעו למקומות הראשונים מלגה בשווי 50% לקורס מדריכי כדורסל מטעם "ליגה", בית הספר למאמנים ומדריכים בספורט של גבעת ושינגטון. שחקני הקבוצות שהגיעו למקומות  השני והשלישי זכו במלגה בשווי 25% מעלות הקורס.

"אני שמח לראות שבכל התחרויות שמתקיימות בגבעת ושינגטון במגוון ענפי הספורט ישנה רמה גבוהה ביותר ורוח ספורטיבית של השחקנים". אמר מנהל קרית החינוך גבעת ושינגטון, יקי סעדה. "אליפות הישיבות התיכוניות הפכה למסורת בקריית החינוך גבעת ושינגטון, אשר מקיימת מזה כשלושים שנה את האליפות שמאגדת סביבה עשרות ישיבות מכל רחבי הארץ".

"התחרות התנהלה ברמה גבוהה, תוך הכנת הקבוצות באופן מקצועי ביותר . ניתן לראות כישרונות רבים בקרב החבר'ה הצעירים." אמר דר' מאיר אבקסיס, ראש החוג לחינוך גופני במכללת גבעת ושינגטון וממארגני התחרות. "יש לציין את המארגנים, הסטודנטים שלנו בחוג לחינוך גופני, שראויים לכל שבח על הניהול המקצועי של התחרויות. המכללה תמשיך לארח את תלמידי הישיבות והאולפנות במסגרות הספורט השונות ".

התחרות, המתקיימת מזה כ 30 שנה בגבעת ושינגטון ובתמיכת איגוד "אליצור", כוללת שני ענפי ספורט : כדורסל וקט רגל ומצליחה בכל שנה לאחד סביבה תלמידי ישיבות תיכוניות נלהבים ממגוון ישיבות תיכוניות מכל רחבי הארץ, ממגוון הסוגים והכיפות במגזר. כולם מגיעים ומתחרים על התואר הנכסף של "אלופת הישיבות"

בקרוב, יתקיימו בגבעת ושינגטון  אליפויות הישיבות והאולפנות באתלטיקה קלה.

להלן התוצאות של משחקי הגמר

קט רגל: