יום עיון בחוג לתנ"ך: "ספר תהילים בראי הדורות"

החוג לתנ"ך, מחקרו והוראתו ערך יום עיון בנושא ספר תהילים בראי הדורות. זהו יום העיון השנתי הרביעי במספר מטעם החוג לתנ"ך במכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון.

את הכנס,  פתחו בברכות פרופ' שלמה מרגל, נשיא המכללה ופרופ' משה ציפור, ראש התוכנית לתואר שני בהוראת המקרא.

תמונה חדשה IMG_5786

בכנס נשאו דברים: פרופ' אמריטוס מאיר גרובר, פרופ' אהרון מונדשיין, דר' חגי משגב, דר' יוספה רחמן, דר' עדיאל כהן, דר' ניסים אמזלג, דר' אפרת בוכריס וד"ר ברוך אלסטר, מרכז החוג לתנ"ך, יוזם, ושותף בארגון הכנס.

תמונה חדשה (2) IMG_5806 IMG_5796 IMG_5793

יום העיון, שהתקיים באולם כרמל בגבעת ושינגטון, עסק בין היתר, בהיבטים ספרותיים והשוואתיים בספר תהילים, פרשנות ימי הביניים של הספר וכן שירת תהילים במוזיקה עתיקה וחדשה .

בחלק האמנותי הופיע צוות "כנגן המנגן" המורכב מסטודנטים של החוג למוזיקה במכללה ותלמידי בית הספר הגבוה למוזיקה "מזמור". הצוות, בניצוחו של אריאל לזרוס המרצה בחוג למוזיקה, שרו וניגנו פרקי מוזיקה יהודית.

IMG_5808

אתנחתא מוזיקלית נוספת הוקרנה על גבי המסך, על ידי דר' עדינה פורטוביץ'- ראש החוג למוזיקה, שהציגה ביצוע מוקלט של מקהלת מכללת גבעת ושינגטון לשיר "הללויה", בניצוח אהרון חרל"פ.