לקראת התשע"ז: יום פתוח בגבעת ושינגטון

מאות מועמדים הגיעו ליום הפתוח במכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון שהתקיים ביום ראשון, יט באדר א, 28.2.16במסגרת היום הפתוח התרשמו המועמדים/ות  ממגוון מסלולי ההוראה האקדמיים במכללה וממוסדות היחידה ללימודי תעודה: "אדמה" – ביה"ס לרפואה משלימה ותרפיות מתקדמות,  "ליגה" – ביה"ס להכשרת מדריכים ומאמנים בספורט, "מזמור"– ביה"ס הגבוה למוזיקה, "פרדס"- ביה"ס הגבוה לאמנות חזותית.

"היום הפתוח זהו הכלי האפקטיבי ביותר להתרשמות והחלטה בנוגע לעתיד האקדמי של כל מועמד ומועמדת" אומר שילה כץ, מנהל מדור הרישום במכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון. "ההחלטה על מוסד לימודים אינה החלטה הנוגעת רק למקום בו יבלו המועמדים את עיקר זמנם בשנים הקרובות, אלא החלטה עליה מושתתת כל עתידם המקצועי והאישי".

היום הפתוח במכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון נועד להעניק למועמדים והמועמדות הזדמנות מצוינת להכיר את המכללה, את המרחבים הירוקים והקמפוס שוקק החיים על כל היבטיו – הסגל האקדמי, המחקר, המעבדות, הספרייה, מתקני הספורט, מעונות הסטודנטים המיועדים לרווקים נשואים ומשפחות, והכל מתוך יחס אישי, ליווי מקצועי וחווית לימודים אקדמית איכותית.

מסלולים חדשים במוזיקה ובמדעים

מכללת גבעת ושינגטון נחשבת למובילה בתחום החינוך הגופני והינה המכללה הדתית היחידה בישראל שמכשירה מורים לחינוך גופני. קמפוס המכללה שופע במתקני ספורט ברמה הגבוהה ביותר- חדר כושר, אולמות ספורט והתעמלות, מגרשי טניס, כדורסל וכדורגל ועוד.

לאחר ההצלחה המסחררת של "מזמור"- בית הספר הגבוה למוזיקה, נפתח לפני שנתיים גם מסלול אקדמי למוזיקה במכללה האקדמית גבעת ושינגטון  שמעניק תואר B.Ed.Mus  והסמכה להוראת הנגינה בקבוצות. במסלול זה, מלבד הכשרת הסטודנטים להוראה, מושם דגש להכשרתם כנגנים מקצועיים ואמני מוזיקה שיכולים להוביל קבוצות נגנים. התואר מאפשר לתלמידים לצאת כאמנים שיוכלו אף ללמד את המוזיקה במוסדות החינוך, קונסרבטוריונים, להקות, מקהלות ועוד.

המכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון ובראשה נשיא המכללה- פרופ' שלמה מרגל- מבכירי המדענים בארץ ובעולם, פתחה השנה את  החוג החדש להוראת המדעים על מנת לסייע במענה לביקוש הגובר ולאפשר לסטודנטים המעוניינים במקצוע ההוראה, אפיק נוסף ומבוקש להתמחות. כבר בשנת הפתיחה נחל החוג הצלחה והצטרפו עשרות סטודנטים/ות. לטובת החוג החדש גוייסו טובי המרצים בתחומי המדע וההוראה ונבנו מעבדות חדשות ומשוכללות.

ביום הפתוח נחשפו המשתתפים למגוון תכניות לימודים לתואר ראשון ושני לצד בתי הספר השונים של היחידה ללימודי תעודה. במהלך הביקור ביום הפתוח לקראת לימודים במכללה, נפגשו המשתתפים עם סטודנטים הלומדים במכללה, התייעצו עם  ראשי המחלקות, המרצים ויועצות הלימודים.