קונצרט סופשנה התשע"ו בגבעת ושינגטון

קונצרט חגיגי ומושקע במיוחד התקיים השבוע (א') במכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון לציון סוף השנה השנייה של החוג למוזיקה במכללה, חוג חדש, הראשון מסוגו בארץ,  שיקנה לבוגריו  B.Ed.Mus.  והסמכה להוראת הנגינה בקבוצות.  במרכז הערב עמדו שתי הופעות סוחפות של תזמורת החוג למוזיקה בניצוחו של  פרופ' מיכאל קלינגהופר ושל מקהלת הגברים של גבעת ושינגטון בניצוחו של המאסטרו אהרן חרל"פ. התכנית כללה גם הרכב כלי הקשה וגיטרות, בהדרכת תומר יריב וגדעון ברטלר,  טריו חליליות, בהדרכת דרורה ברוק וביצוע עיבודים פרי עיטם ובניצוחם של הסטודנטים אוהד טאוב ונדב בכר.

%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%a6%d7%a8%d7%98-%d7%94%d7%aa%d7%a9%d7%a2%d7%95-%d7%92%d7%91%d7%a2%d7%aa-%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%98%d7%95%d7%9f

יחד עם הסטודנטים של החוג שהציגו יכולות מרשימות במיוחד, השתתפו בתזמורת מרצים מהחוג ובכללם מוזיקאים מובילים בארץ ובעולם. כנר ראשי: אבי שריד, שרימם את הקהל בנגינת תפקיד הסולו ביצירתו של יחזקאל בראון, מן העיירה, צ'לו ראשי: רחלי גלאי, כינור: תמי אורדו, כלי הקשה: תומר יריב, גיטרה: גדעון ברטלר.

לקונצרט המרשים, שהיה פתוח לקהל הרחב הגיעו מאות אנשים שמילאו את האולם. בין הנוכחים: מר יקי סעדה- מנכ"ל קריית החינוך ורעייתו נאוה סעדה, סטיוארט דיימונד מלחין בינלאומי שהגיע במיוחד לביצוע בכורה בישראל של יצירתו "Being Alice", מרצים מהחוג פרופ' מיכאל וולפה, מר מנחם נבנהויז, ד"ר אלונה שגיא, מר אריאל לזרוס, וגב' דפנה פלד, מר מעיין ביידר-יעקובסון, סטודנטים ובני משפחותיהם.

%d7%a1%d7%92%d7%9c-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%92-%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%96%d7%99%d7%a7%d7%94

ד"ר עדינה פורטוביץ, ראש החוג למוזיקה במכללת גבעת ושינגטון: "החוג הייחודי שלנו נועד להקנות לסטודנטים השכלה רחבה כמוזיקאים, ולהכין אותם לתרום לתרבות הנגינה במערכת החינוך, במסגרות פורמליות ובלתי פורמליות. המסלול להוראת הנגינה בקבוצות פונה לסטודנטים המעוניינים לקדם את עצמם כנגנים בד בבד עם רכישת מיומנויות בהוראה אינסטרומנטלית קבוצתית וניצוח תזמורות נוער, ולהכשירם לתפקידים חינוכיים בתחום האהוב עליהם. אני מודה לכל הצוות המופלא של החוג על הסיוע במשך השנה כולה ופועלם ליצירת קונצרט סיום השנה. תודות מיוחדות לדוד טטרו, רכז שבוע התזמורת מטעם הסטודנטים."

מנכ"ל קריית החינוך גבעת ושינגטון יקי סעדה: "קריית החינוך גבעת ושינגטון השקיעה רבות בשנים האחרונות לפיתוח תחומי האמנויות במגזר ואנו רואים דרישה הולכת וגוברת בתחומים אלה. המסלול לתואר בהוראת הנגינה בקבוצות ממוקם בתוך קמפוס לאמנויות, הכולל מגוון מסגרות. בקמפוס זה, פועל בהצלחה "מזמור"- בית הספר הגבוה למוזיקה, "פרדס"- בית הספר הגבוה לאמנות חזותית ו "הללי" אולפנה לאמנויות, הקולטת בנות מצוינות למסלולים מוזיקה, אומנות, מחול וקולנוע. הקמפוס יוצר אוירה מיוחדת לשיתוף פעולה והפריה הדדית, כשכל הגורמים עובדים במטרה ברורה להכשיר עתודה של מוזיקאים מצטיינים, התורמים כל אחד לפי אוות נפשו, להעשרת החיים המוזיקליים בחברה הישראלית".

לאלבום התמונות המלא לחצו כאן

צילום: אושרי איפרגן