גבעה של תקווה

המכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון זכתה השבוע באות הוקרה של קרן שלם על פועלה לקידום ופיתוח הידע והכשרת סטודנטים בתחום המוגבלות שכלית התפתחותית.

הטקס התקיים השבוע במעמד שר העבודה הרווחה והשירותים החברתיים מר חיים כץ,  מאיר דהן יו"ר קרן שלם וראש מועצת מזכרת בתיה,  ריבה מוסקל מנכ"לית קרן שלם,  בכירי השלטון המקומי,  ראשי ערים ואישי ציבור.

אות ההצטיינות של "קרן שלם" הוענק למכללת גבעת ושינגטון על קידום ופיתוח הידע האקדמי, הכשרת סטודנטים ואנשי מקצוע בתחום החינוך, העלאת המודעות לתהליכי הכשרה בנושאים של הכלה, שילוב, שוויון הזדמנויות וייצוג עצמי של אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית.

מכללת גבעת ושינגטון שמה לה למטרה להעלות את המודעות בקרב  צוותי הוראה – מורים וגננות בשלבי הכשרה שונים בנושאים של הכלה,  שוויון הזדמנויות וסנגור עצמי של אנשים עם צרכים מיוחדים,  בכלל ואנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית בפרט.

בשנת הלימודים תשע"ז התקיים יום שיא לכל הסטודנטים במכללה  ובסיוע קרן שלם הוצגה ההצגה "איפה הים" המציגה טפח מחייהם של אנשים עם מש"ה.  בנוסף התקיים בזאר עם מוצרים אותם מייצרים אנשים עם מש"ה ממסגרות שונות ברחבי הארץ,  מפגשים וסיורים במסגרות המפעילות סנגור עצמי.

השנה פתחה המכללה את שעריה ל- 12 דיירות מפרויקט "בית לחיים", דירה בקבוצת יבנה המיועדת לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ומקיימת קורס אקדמי שמיועד להקנות למשתתפות  חוויות בתחום התנועה, ריקוד והחינוך הלשוני. הקורס הייחודי נבנה בשיתוף "קרן שלם" שאף מסייעת במימונו וביוזמת סגן נשיא המכללה- ד"ר יצחק יוגב מרצות הקורס- הגב' לילך גלעד וד"ר שושנה ניסים ומרכזות פרויקט "בית לחיים" בקבוצת יבנה- הגב' דפי ליבר וגב' דליה הקשר ובעידודם של יו"ר הנהלת קרית החינוך- מר בנצי דל, נשיא המכללה- פרופ' אהרון גדנקן ומנכ"ל המכללה- מר יקי סעדה.

במסגרת הקורס מתקיימים  12 מפגשים, בליווי צמוד של  סטודנטים מתוכנית המצוינים ומקורס "סנגור עצמי" הנלמד במסלול לחינוך מיוחד יחד עם מרצים במכללה שהתגייסו להפעלת הפרויקט – ד"ר חנה ניצן- רכזת תכנית המצוינים במכללה,  ד"ר מאיר אבקסיס, ד"ר דיאנה איסן והגב' מרינה חרר.

בכך, תורמת המכללה  להנחלת  תפיסה חברתית של שילוב וקבלה של אנשים עם מוגבלויות כחלק אינטגרלי מהקהילה  בקרב  תלמידי ישראל.

ריבה מוסקל, מנכ"לית קרן שלם: "בשנים האחרונות חלה מגמה לשילוב ילדים עם צרכים מיוחדים ועם מוגבלות שכלית כתלמידים בכיתות רגילות.  העבודה עוד רבה והשקעתה של המכללה האקדמית לחינוך וושינגטון בהכשרת הדור הבא של אנשי החינוך בארץ ראויה לציון ולהוקרה.  בפני הדור הבא של אנשי החינוך עומד אתגר גדול לשילוב וחינוך הדור הצעיר מתוך הבנה כי השילוב וההיכרות עם ילדים עם מוגבלויות בגיל צעיר יוצרים  חברה טובה יותר,  מקבלת ומקרבת בה  הילדים הם השגרירים המפגינים סובלנות ומקדמים יצירת חברה טובה ומקבלת".

ד"ר יצחק יוגב, סגן נשיא המכללה: לפני מספר שנים התחלנו את הפעילות להעלאת המודעות והכשרת סטודנטים להוראה כך שיוכלו לסייע כמורים לתלמידים בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית. התוכנית צברה תאוצה וכבר בשנה השנייה התווספו אליה סטודנטים רבים. לפני כשנה יצרנו שיתוף פעולה עם פרויקט "בית לחיים" שיצר תכנית ייחודית ומעצימה במיוחד הן לתלמידות המקסימות והן לסטודנטים שלנו ולצוות המרצים שמלווים אותם יד ביד. אנו גאים על קבלת הפרס והוא בהחלט מגיע לכל אחד ואחת שתרם ותורם לפעילות החשובה הזו.