יום פתוח באולפנת גבעת ושינגטון

יום פתוח התקיים  באולפנת גבעת ושינגטון לרישום לקראת השנה הבאה- התשע”ז.

אולפנת גבעת ושינגטון, זוכת פרס החינוך ההתיישבותי לשנת התשע”ד, מאפשרת למאות הבנות שמגיעות אליה מידי שנה מכל רחבי הארץ, לשלב בין ערכי המסורת לבין חוויית לימודים ייחודית ומגוונת, תוך התמקדות והעשרה בשלושה תחומים חשובים- חינוך לערכים, חינוך לתרבות וחינוך לבריאות.

ULPENAT-WASHINGTON-PANORAMIC-2015

צילום ועריכה: דודי הבארי

אחד היתרונות הבולטים ביותר של אולפנת גבעת ושינגטון על פני מוסדות מקבילים אחרים הוא מיקום האולפנה והסובב אותה. האולפנה, אשר ממוקמת בקריית החינוך גבעת ושינגטון, מוקפת בשלל מוסדות קריית החינוך, המובילים בתחומי חינוך, אקדמיה, תרבות, כושר ובריאות. שילוב כלל המוסדות קהילה מגוונת אשר מעשירה ומפרה את סביבת הלימודים של תלמידות האולפנה וחושפת אותן למגוון תחומים שאינם נלמדים במערכת הלימודים הרגילה.

בין המוסדות המובילים: המכללה האקדמית לחינוך גבעת ושינגטון, בית הספר לרפואה משלימה ותרפיות מתקדמות, בית הספר “ליגה” למאמנים ומדריכים בספורט, “מזמור”- בית הספר הגבוה למוזיקה, “פרדס”- בית הספר הגבוה לאמנות חזותית, מדרשות ופרויקטים רבים נוספים.

סיבה נוספת, שמושכת אל האולפנה מאות תלמידות בכל שנה, היא חברה מגובשת ותומכת. סגל האולפנה מעניק לתלמידות יחס אישי חם ואוהב , תוך הקפדה על העשרת חיי החברה והתרבות במגוון חוגים ופעילויות חברתיות.

כיום, לומדות באולפנת גבעת ושינגטון כ-450 תלמידות בכיתות ז-יב, מחציתן לומדות במסגרת אקסטרנית ומחציתן במסגרת פנימייתית. מתוך אמונה ביכולתה של כל תלמידה ותלמידה, שואפת האולפנא שכל הבנות תסיימנה עם תעודת בגרות מלאה ואיכותית, המכשירה אותה ללימודי המשך. רוב הבנות שמסיימות את האולפנא ממשיכות לשירות לאומי, ולאחר מכן עוברות למסגרת לימודים אקדמאיים אשר מכשירה אותם לעשייה ולהשתלבות בחיי המעשה.

הרב אריה גברא, ראש אולפנת גבעת ושינגטון: “מלבד לימודי הליבה והשאיפה המתמדת להצלחה בבגרויות ובמבחנים הפורמליים, הצוות החינוכי משקיע רבות בהעשרת סביבת הלימודים של הבנות הן מבחינה חברתית והן מבחינת חשיפת התלמידות לתחומים שונים ומגוונים. זאת, תוך שיתוף פעולה עם המוסדות המובילים שעוטפים אותנו בקריית החינוך. כל אלה, יוצרים אווירת לימודים חווייתית ומפרה עבור הבנות, המאפשרת להן להכיר ולשאוב מתחומים מעניינים במיוחד, שאינם קיימים במסגרת תיכונית רגילה”.

בהמשך ליום הפתוח, יתקיימו בחודש הקרוב 2 ימי בחינות למועמדות לשנת הלימודים התשע”ז. בהצלחה!