קורס הכשרה לחונכים ומלווים למתמחים ולמורים חדשים לאמנויות

רכזת: ד"ר ורדה צימרמן

הזמנה לקורס הכשרה ייעודי לחונכים באמנויות

אגף א' אמנויות, בשיתוף עם מכללת גבעת וושינגטון, מזמינים אתכם להשתתף בקורס ייחודי להכשרת מורים חונכים למורים מתחילים הנכנסים להוראה במקצועות האמנויות (מורים מתמחים).

החונך הינו החולייה המרכזית המשמעותית ביותר בתהליך הקליטה של מורה מתמחה בבית הספר. מלבד התרומה המשמעותית של המורה החונך.ת למורה המתחיל/ה, יש לציין כי החונכים, המורים בעלי הוותק, יוצאים נשכרים גם הם מתהליך החניכה עם המתמחה.

לנוכח החשיבות שמייחס אגף ההתמחות וכניסה להוראה לתפקיד החונכים, החונכים מתוגמלים באופן פורמאלי במשכורת ככל בעל תפקיד בבית הספר. חונכים יכולים לחנוך עד שלושה מתמחים. על כל מתמחה יזוכו בגמול (2.4% על כל מתמחה). כללי הזכאות לגמול יהיו בהתאם לכללים הקבועים בהסכם השכר.

בשנים האחרונות  חונכים בפועל נדרשים להשתלם בקורס הכשרה לחונכות היות ומעשה החניכה הינו  פרופסיה בפני עצמה המחייבת למידה והכשרה ייעודית לתפקיד.

הדרישות לתפקיד חונך:

• עו"ה המועסקים בפועל ומדווחים כחלק מצוות ההוראה במערכות משרד החינוך (שיבוץ או עוש"ר).
  • בעלי ותק בהוראה בפועל של 4 שנים לפחות.
  • בעלי תעודת הוראה ורישיון לעיסוק בהוראה.
  • בוגרי קורס להכשרת חונכים "חונכים ומלווים" או כאלה משתתפים בקורס במקביל לעבודתם כחונכים.

נוהל הרשמה לקורס: יש להירשם כאן ובמקביל, לשלוח קורות חיים לכתובת:  n-atrs@education.gov.il  ולציין "קורות חיים לידי לנה בר-מאיר"

עם קבלת האישור על ההשתתפות בקורס, מזכירות מכללת גבעת וושינגטון תפנה אליכם לצורך המשך הרישום.

היקף : 30 שעות (חלק א'). זהו קורס בסיסי לקראת הסמכה כמורה חונך.ת באמנויות.  בתום הקורס יתקבל אישור על סיום חלק א' של קורס "מורה חונך.ת".

הכרה בקורס: הקורס מוכר לצורך צבירה לדרגות ברפורמת "אופק חדש" או לצורך צבירת גמולים ברפורמה של  "עוז לתמורה".

מבנה הקורס: הקורס כולו מקוון ובנוי מ – 11 יחידות סינכרוניות וא-סינכרוניות המשולבות במשימות במודל.

עלות: 65 ₪ (דמי רישום).

אוכלוסיית יעד: מורים מתחומי האומנויות, בעלי ותק של ארבע שנים לפחות בהוראה, המעוניינים לשמש כחונכים למורים מתחילים.

סוג הקורס: קורס ארצי

אוכלוסיית היעד: מורות.ים למקצועות האמנויות מכל שכבות הגיל.

מנחה בקורס: הגב' תמי אורדו

• המפגשים הסינכרוניים יתקיימו בימי רביעי החל מהשעה 17:30, החל מיום רביעי 9.9.20