תנאי קבלה ושו"ת
לתנאי קבלה של המכללה לחצו כאן
כל סטודנט מתקבל למכללה עפ"י תנאי הקבלה של החוגים הדיסציפלינריים. כל הסטודנטים חייבים בלימודי ליבת החינוך.
שאלות נפוצות
למה כדאי לי ללמוד בחוג לחינוך בגבעת ושינגטון?
נוסף לכל היתרונות שיש בלהיות סטודנטית במכללת גבעת ושינגטון חשוב לדעת שהבוגרות שלנו מבוקשות ומקבלות עדיפות יתירה בקבלה לעבודה ע"י מנהלים ומפקחים באיזור. המדריכים הפדגוגיים מקצועיים ונותנים ליווי ותמיכה לאורך כל הדרך. גם השנה הראשונה לסטאז' מלווה בהדרכה צמודה ותומכת.
אני לומדת בחוג לתנ"ך וספרות, מדוע חשוב שאלמד את לימודי ליבת החינוך?
מורה הוא בראש ובראשונה מחנך. אנו מאמינים שהקורסים בחינוך מהווים תמיכה דידקטית, ערכית ומעשית לעבודתו של כל מורה באשר הוא. הקורסים מתעדכנים בהתאם לשטח ועונים לדרישות של ההוראה במאה ה-21.
אני לומדת בחוג למתמטיקה ואנגלית- האם אני יכולה לקבל פטור מלימודי חינוך?
לא. ע"פ מתווה אריאב כל סטודנט/ית במכללה לחינוך חייב/ת ללמוד את לימודי הליבה בחינוך. לא ניתן לקבל תעודת B.Ed ללא לימודים אלו. ברם, חשוב לתת את הדעת לחשיבות שיש בקורסים בחוג לחינוך לכל מורה באשר הוא. החוג לחינוך רואה בפרח ההוראה כבעל שליחות חינוכית ולצד הסוגיות הפדגוגית הוא ומטפח את הסוגיות הערכיות שבהוראת תינוקות של בית רבן.
מהו מבנה תואר B.Ed. במכללת גבעת ושינגטון כמכללה אקדמית לחינוך?
במכללת גבעת ושינגטון ארבעה מסלולים המכשירים לקבלת תואר B.Ed. – גיל הרך, יסודי, על יסודי וחינוך גופני. המסלולים הם דו-חוגיים – סטודנט בוחר מסלול ובו הוא משתייך לשני חוגים. בכל חוג (דיסציפלינה) נלמדות כ 30 ש"ש על פני שלוש שנים (שני חוגים – כ 60 ש"ש). תחומי הדעת הם: גיל הרך, חינוך מיוחד, מקרא, ספרות, אנגלית, מתמטיקה, (מדעים). ובמסלול חינוך גופני – בריאות הציבור או גיל הרך.
דוגמאות למבחר קורסים בחוג לחינוך ע"פ ארבעת המרכיבים שקבע מתווה אריאב :
א. לימודי חינוך
למידה מתווכת
טיפוח אקלים מיטבי (בגן, בביה"ס)
שילוב טכנולוגיות ותקשורת בהוראה
שילוב בעלי חיים בהוראה
התמודדות מערכת החינוך עם אלימות
הפסיכולוגיה החינוכית של הילד ושל המתבגר
טיפוח החשיבה
אסטרטגיות למידה וכלים דידקטיים בחינוך מיוחד
ב. פדגוגיה ומתודיקה בהוראה
עקרונות ההוראה בגן משלב ובגן חינוך מיוחד (מסלול גן)
דרכי הוראת פרשת השבוע בגן (מסלול גן)
הוראת מושגים מתימטיים בגיה"ר (מסלול גן)
דרכי הוראת מקרא
דרכי הוראת ספרות
דרכי הוראת מתמטיקה
ג. אוריינות מחקר – מתודות לעריכת מחקרים עיוניים, כמותיים ואיכותניים. הכשרת הסטודנט להיות חוקר עצמאי.
ד. עבודה מעשית – ההתנסות במסגרות החינוך השונות עומדת במרכזה של ההכשרה להוראה במכללה.
במהלך שנות הלימוד מצטרפים הסטודנטים למסגרות החינוך: גני ילדים, בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים בהתאמה למסלולי ההתמחות.
כל סטודנט, הן במסלולי ההכשרה למורים וגננות והן במסלול להכשרת מורים בחינוך הגופני מתנסה בהוראה כבר מהשנה הראשונה ללימודים. זאת תוך ליווי צמוד של מדריך פדגוגי מהמכללה ומורה מאמן מבית הספר. שניהם מלווים את הסטודנט בעשייה הפדגוגית והחינוכית שלו בכיתה.
בתי הספר המאמנים נבחרים בקפידה רבה תוך שיתוף המפקחים במשרד החינוך, שותפות עם הרשות המקומית הקולטת וכמובן מנהלי בתי הספר המעוניינים בקליטת סטודנטים מהמכללה.
בתי הספר מהווים בית מדרש לסטודנטים ונהנים מהרוח הצעירה שנושבת איתם. הם מפיקים תועלת מהידע העדכני של הסטודנטים, מהפעילויות השונות ומהקשרים הבלתי אמצעיים שהסטודנטים קושרים עם תלמידי בית הספר.
הסטודנטים לוקחים חלק פעיל בפעילויות בית הספר, כך שכאשר הסטודנט מסיים את לימודיו במכללה הוא מוכשר להיות מורה לכל דבר. לכן, בתי ספר רבים באזור פונים אלינו כל שנה בבקשה לשבץ סטודנטים מהמכללה.