דבר ראש החוג – ד"ר רחלי גלאי

לכל המתעניינות והמתעניינים בחוג האקדמי להוראת הנגינה בקבוצות שלום רב!

אנחנו רוצים ליצור מהפך בתפישה של המורה למוזיקה והוראת הנגינה בקבוצות. מוזיקה היא לא מקצוע העשרה, אלא מקצוע ליבה. המורה להוראת הנגינה בקבוצות היא דמות מרכזית ומשפיעה בחיי בית-הספר, חטיבות הביניים  והתיכון. המוזיקה היא שפת הנשמה, אשר מחברת את האדם לרגשות ולתחושות שמעבר למילים. המורה חושף את תלמידיו למוזיקות העמים, לתרבויות שונות ולתחומי דעת שונים. המורה למוזיקה חולש על הוראת הנגינה, תזמורת, מקהלה, הרכבים, קצב, יצירה והפקת אירועים מוזיקליים. מורי המוזיקה והוראת הנגינה מהווים דוגמה ונותנים השראה לתלמידים ולכל הצוות החינוכי. העשייה המוזיקלית סוחפת את התלמידים ואת קהילת בית הספר כולה. ההתמקצעות והיצירתיות – הן בתחום הביצוע והן בתחום ההוראה – הן אבני יסוד בחיי המוזיקאי הפעיל.

בתכנית לתואר ראשון B.Ed.Mus אנו רואים לנגד עיננו את הצמיחה וההכשרה של הסטודנט כאדם תורם בחברה, כמקצוען וכעמית בקהילת מוזיקאים-מורים. המורה לומד לנהל את זמנו ביעילות, לתכנן לטווח ארוך ולטווח קצר, למצוא חומרים ולפתח חומרים משלו, להתמודד עם קשיים ולפתור מצבים מורכבים ברגישות. בתהליך ההכשרה הסטודנט מתמקצע בשכבת הגיל יסודי ו/או חטיבות הביניים ו/או התיכון. סטודנטים רבים מגיעים אלינו מהפריפריה ומיישובי הספר ובחוזרם עם תואר ראשון בהוראת הנגינה בקבוצות ותעודת הוראה הם משתלבים במוסדות החינוך ותורמים להפצת הנגינה וערכיה ביישובי הפריפריה ובערים ברחבי הארץ.

צוות מרצים מעולה מלווה את הסטודנטים מההכנה לתואר וגם אחרי שנות הלימוד אנחנו כאן.  הצוות מורכב ממוזיקאים מובילים המשלבים ביצוע, יצירה והוראה כמכלול בחייהם המקצועיים. הצוות עובד בשיתוף פעולה הן במישור הביצועי והן במישור ההוראה. התכנית לתואר ראשון כוללת שיעור פרטני בכלי/קול ראשי והשתתפות במגוון הרכבים הכולל תזמורת, מקהלת גברים, מקהלת נשים, הרכב מוזיקה יהודית, הרכב לאדינו ופיוטים, הרכב ג'אז, הרכב בארוק, הרכב כלי נשיפה, הרכב גיטרות, הרכב כלי הקשה ועוד.

הקמפוס שלנו ירוק ויפהפה והאווירה הקיבוצית משרה טעם ישראלי ייחודי ומזמין! החוג הוא בית שני לסטודנט. צוות המרצים מעניק יחס חם ומלווה את הסטודנט לאורך כל תהליך ההבשלה כמקצוען מוסמך בעל תואר ותעודת הוראה.

אם מוזיקה וחינוך בוערים בך – מקומך עימנו!

ד"ר רחלי גלאי

צ'לנית וראש החוג להוראת הנגינה בקבוצות