ד"ר יוסופוב בנימין
ד"ר יוסופוב בנימין , יליד טג'יקיסטן ובוגר הקונסרבטוריון הממלכתי על שם צ'יקובסקי במוסקבה, הוא מלחין, פסנתרן ומנצח בעל שם, אשר זכה פעמיים בפרס ראש הממשלה (1999, 2008) ופעמיים בפרס אקו"ם, וכן בפרס איגוד המלחינים הישראלים, בפרס לנדאו, וכן בפרס אקו"ם על מפעל חיים (2016). יצירותיו הופיעו בפסטיבלים רבים ויוקרתיים ביותר ברחבי העולם, ובוצעו בין היתר בידי התזמורות הפילהרמוניות של לונדון, מינכן, איסלנד, אמסטרדם, לוצרן, בלגרד ורבות אחרות.
הרשימה קצרה של אולמות בהם הוא הופיע כוללת פילהרמוניה של ברלין, קולן, מינכן, Salle Pleyel בפריס, Concertgebouw באמסטרדם, Royal Festival Hall בלונדון, KKL Lucerne ורבים אחרים.
כמלחין וכמנצח, שפתו המוסיקלית עשירה בהשפעות סגנוניות אתניות ממזרח וממערב – דבר המתבטא בין היתר בשימוש בכלים אקזוטיים, כמו גם בחיקוי קולותיהם בכלי התזמורת הסימפונית.
"הקונצ'רטו לוויולה הטוב ביותר שנכתב אי-פעם", הכריז הכנר מקסים ונגרוב לאחר שביצע את היצירה שכתב עבורו יוסופוב – יצירה שחייבה אותו לא רק לנגן על הוויולה, אלא אף לאלתר על כינור חשמלי ולרקוד טנגו – ואילו הצ'לן מישה מאיסקי, שניגן יצירה של יוסופוב בבכורה עולמית עם התזמורת הסימפונית לוצרן, הכריז כי "אני מאמין בכנות כי על המוסיקה לגעת בלבם של האנשים, והמוסיקה של בנימין יוסופוב נוגעת בלבי ללא ספק".
לאחרונה בוצע הקונצ'רטו השני של יוסופוב לכינור על ידי הכנר הנודע ודים רפין בהזמנה משותפת של הפסטיבל בנובוסיבירסק, התזמורת הפילהרמונית של רדיו צרפת וסימפונית של ברלין.
בנימין יוסופוב הוא מנהל מוסיקלי ומנצח של תזמורת קאמרית כפר סבא "סולני ישראל" שהוקם על ידו בשנת 2015.
יוסופוב תורם תרומה משמעותית לעולם המוסיקה בארץ. יצירותיו מבוצעים עם כל התזמורות הישראליות הגדולות – הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת הסימפונית ראשון לציון, התזמורת הסימפונית חיפה, התזמורת הקאמרית הישראלית, סמפונייטה באר-שבע ותזמורת סולני ת"א.
המוזיקה של יוסופוב אינה מוגבלת לז'אנר מסוים ואין לה שייכות אתנית כזו או אחרת, אלא היא כוללת בתוכה כל הסגנונות וההשפעות האפשריים, על מנת ליצור שפה מוזיקלית ייחודית משלו הן בתור מלחין והן כמנצח. ביצירותיו הוא עושה שימוש במסורות המוזיקליות של המערב והמזרח גם יחד, כולל שימוש במקורות מוסיקליים של קהילות אתניות שונות. הוא משלב זהויות תרבותיות מסוימות עם הכלים המודרניים של המוסיקה המערבית. אחת מיצירותיו האחרונות למשל מושפעת מהטנגו, בזמן שהסולן נדרש בשלב מסוים לנגן על כינור חשמלי בסגנון רוק. תוך התמסרות עמוקה לגון וצבע כאבני יסוד חשובים, כוללת כתיבתו של יוסופוב הן את השימוש בכלים אקזוטיים והן יצירת קולות אוטנטיים תוך חיקויים על ידי כלי התזמורת הסימפונית.
בשנת 2001 השלים תאר דוקטור (PhD) באוניברסיטת בר-אילן.
יצירותיו היוצאים לאור בהוצאת סיקורסקי בהמבורג ובוצעו באופן נרחב על ידי מגוון רחב של אמנים בעלי שם ותזמורות ברחבי העולם כגון: התזמורת הפילהרמונית לונדון, התזמורת הפילהרמונית מינכן, התזמורת הפיהרמונית של רדיו צרפת, התזמורת הסימפונית דרזדן, התזמורת הקאמרית ציריך, התזמורת הפילהרמונית בוגוטה, התזמורת הסימפונית העולם החדש, התזמורת הפילהרמונית של רדיו צפון גרמניה, התזמורת הסימפונית איסלנד, התזמורת הסימפונית אמסטרדם, התזמורת הסימפונית ליסבון, התזמורת הסימפונית ברנדנבורג, התזמורת הפילהרמונית בלגרד, התזמורת הסימפונית בוכום, התזמורת הסימפונית אאכן, התזמורת הסימפונית לוצרן ורבות אחרות. יצירותיו בוצעו גם בפסטיבלים ברחבי העולם כגון: פסטיבל FOCUS ניו יורק, פסטיבל Juventus בצרפת, פסטיבל Menton, Zagreb Biennale בקרואטיה, Ludwigsburger Schlossfestspielle, פסטיבל Almeida בלונדון, דוכן המלחינים הבינלאומי בפריז ופסטיבלים רבים ברוסיה ובישראל. עד כה פורסמו חמישה דיסקים מיצירותיו.
בשנת 2005, הקונצ'רטו לויולה של יוסופוב, שנכתב עבור הכנר הבינלאומי מקסים ונגרוב – בוצע על ידו בהופעת בכורה עולמית בהנובר שבגרמניה. הקונצ'רטו, אשר כותרתו המלאה היא Viola Tango Rock Concerto, משלב בתוכו את הרעיון החדשני הדורש מהסולן לא רק לנגן על הויולה, אלא אף לאלתר על כינור חשמלי ולרקוד טנגו. היצירה התקבלה בהתלהבות רבה על ידי מאזינים ומבקרים רבים ברחבי העולם. כמו כן הוצגה היצירה לאחרונה במסגרת סרט תיעודי על חייו של מקסים ונגרוב – "לחיות את החלום" שיצא לאור על ידי EMI Classics ונמכר ברחבי העולם. בסרטו מכנה ונגרוב את היצירה כ – "קונצ'רטו לויולה הטוב ביותר שנכתב אי פעם" בהכריזו "יוסופוב הוא מלחין מעולה ויוצא דופן".
יוסופוב כתב גם קונצ'רטו לצ'לן מישה מאיסקי לרגל יום הולדתו ה – 60. היצירה בוצעה בבכורה עולמית על ידי מאיסקי והתזמורת הסימפונית לוצרן בניצוחו של בנימין יוסופוב בינואר 2008. "אני מאמין בכנות כי על המוסיקה לגעת בלבם של האנשים", מצהיר מאיסקי, "המוסיקה של בנימין יוסופוב ללא ספק עושה לי זאת. לכן אני מצפה לנגן את הקונצ'רטו לעתים קרובות ככל האפשר!" היצירה הוזמנה על ידי התזמורת הפילהרמונית לוצרן, הפילהרמונית הישראלית והתזמורת הפילהרמונית לונדון וזכתה בפרס ראש הממשלה. חברת תקליטים הגדולה ביותר בעולם "דויצ'ה גרמפון" הוציאה תקליטור עם קונצ'רטו לצ'לו בניצוחו של המלחין.
יוסופוב הוא אף פסנתרן מוכשר, והופיע עם מקסים ונגרוב בפסטיבלים בברטיסלאבה, בריסל, לימריק, וויסבאדן (גרמניה) וסנט אמיליון (צרפת), וכמו כן בפסטיבל במוס בבלגרד ופגניניאנה בג'נווה.