יום העיון לגננות ולחוג לספרות

ביום שני , כ"ז בטבת ,  התקיים במכללת גבעת וושינגטון יום עיון ייחודי בשיתוף 'ספריית פיג'מה' –  תכנית חינוכית במסגרתה מחולקים בכל שנה מאות אלפי ספרים העוסקים בערכים, זהות יהודית וישראלית, בגני הילדים ובכיתות היסוד בישראל. נטע שפירא וסילביה הראבן, ממנהלות ספריית פיג'מה, הגיעו למכללה וסיפרו לסטודנטיות מן החוג לספרות ומן המסלול להכשרת גננות על התכנית ומטרותיה, כמו גם על יישומה בשטח והתגובות אליה.

התלמידות נחשפו לעבודתה של וועדת הספרים בפיג'מה, המחליטה אילו שמונה ספרים יחולקו בגנים ובכיתות השנה. בהמשך נדרשו הסטודנטיות עצמן לפעול כוועדת ספרים בסדנאות סימולציה. בכל קבוצה דנו הסטודנטיות במספר ספרים ובחנו את התאמתם לספריית פיג'מה, תוך בחינת קריטריונים מגוונים להערכת הספר: החל מעניין, איכות כתיבה ואיורים, ועד לביטוי של ערכים, זהות יהודית, ואפשרות לפעילות בגן, בכיתה ובבית.

בשם המכללה פתח את היום בברכה ד"ר יצחק יוגב, ממארגני יום העיון, ואורחת מיוחדת הייתה הגברת אסתר חטב, המפקחת על החינוך הקדם-יסודי בחמ"ד. ד"ר רחל וינקלר, ראש מסלול גננות במכללה וד"ר תמר מאיר, ראש החוג לספרות, תיארו את אווירת היום: "היה מרגש ומעצים לראות את הגננות והמורות לעתיד דנות ומתוכחות בלהט על תכניו ואיכותו של ספר, מפעילות קריטריונים מגוונים של שיקולי דעת, ונותנות דעתן לשיקולים מורכבים כגון ההתאמה למגוון מגזרים בחברה הישראלית. העובדה שיום העיון נבנה כיום עיון פעיל אפשרה למפגש עם פיג'מה להפוך למפגש חוייתי-יישומי עם תכנית פעילה בשטח, שנתנה לכולנו השראה רבה. אנו מאמינות שצורת למידה כזו היא חיונית במכללה להכשרת מורות וגננות, ומאפשרת לתלמידות שלנו להכין עצמן בצורה הטובה ביותר לאתגר החינוכי והמקצועי העומד בפניהן".

תמונות מבית המדרש

תמונות מיום עיון לגננות והחוג לספרות