ביקור סטודנטים מהחוג לחינוך מיוחד – במרכז הישראלי לכלבי נחייה בבית עובד

במהלך שבוע ההתנסות בהוראה, יצאו הסטודנטים מהחוג לחינוך מיוחד לביקור במרכז הישראלי לכלבי נחיה בבית עובד.
ייעודו של המרכז הישראלי לכלבי נחיה הינו לשפר את איכות החיים של העיוורים בישראל על ידי הענקת ניידות בטוחה, עצמאות וביטחון עצמי באמצעות הסיוע של כלבי נחייה אשר אומנו לשם כך.
במהלך הסיור במרכז הסטודנטים למדו אודות הקמת המרכז החדשני ומטרותיו, תהליך האימון וההכשרה שעוברים כלבי הנחייה והמועמדים לקבלם, וכן ביקרו במתקנים המצויים בו, הכלביה, מרפאה וטרינרית ומסלול המכשולים.
לאחר הסיור השתתפו הסטודנטים במפגש מרגש ומרתק בהנחיית הגברת ברכה בן אברהם, לקויית ראיה מגיל צעיר, אשר סיפרה אודות מסלול חייה והשתלבותה החברתית והתעסוקתית – בטרם ולאחר ההסתייעות בכלבת נחיה. מלכה הדגישה את חשיבות השתלבות האדם העיוור בקהילה וקבלתו כשווה ערך ושווה זכויות לשאר האנשים. הודגש תפקיד המורה בחינוך המיוחד כמתווכת בין הקהילה לבין הילד בעל הצרכים המיוחדים. בסיום דבריה השיבה על שאלות הסטודנטים.
בסיום הביקור צפו הסטודנטים בסרט הדרכה.

תלמידות חינוך מיוחד תלמידות חינוך מיוחד 1