ברכות למורן שדה בזכייתה במקום השני בפרס תחרות סיפורי מתמחים לסטודנטית במכללת גבעת ושינגטון

מדי שנה, החל משנת תשס”ה, מקיים אגף התמחות וכניסה להוראה במשרד החינוך תחרויות סיפורי מתמחים. מטרת התחרות הינה לאפשר למתמחים לבטא את המתרחש בעולמם המקצועי ולאפשר לקוראים ללמוד על שנת העבודה הראשונה.

השבוע זכתה במקום השני בתחרות סיפורי מתמחים של משרד החינוך מורן שדה, סטודנטית במכללה האקדמית גבעת ושינגטון שכתבה את הסיפור “משהו חדש מתחיל אצלי עכשיו” בו היא מגוללת את סיפורה האישי, את הסיפוק הרב מתפקידה כמורה ומחנכת ועל האתגרים הרבים שהמלווים את תפקיד ההוראה. בין היתר, ציינה מורן בסיפור על הרגע בו החליטה להירשם לתואר ראשון בגבעת ושינגטון, רגע “ששינה את חיי”, לדבריה והוביל אותה אל תחום ההוראה והחינוך. עוד ציינה כי הכלים אותם רכשה במהלך לימודיה הם שאפשרו לה להתמודד עם האתגרים הרבים שניצבו לפניה: “אומנם הגעתי עם ידע ומיומנויות הוראה שרכשתי במסגרת לימודיי, אך היה עליי ללמוד לזהות בכוחות עצמי את שיגרת החיים בבית הספר ולנסות להשתלב ללא מהומות וזרקורים מיותרים.
סיפורים אלה, המפורסמים במסגרת התחרות, מאפשרים הצצה ייחודית ובלתי אמצעית אל מאחורי דלת הכיתה של מתמחים, בוגרי מכללות אקדמיות, מחלקות להכשרת מורים באוניברסיטאות, מכל המגזרים. המגוון הרב בין הסיפורים מלמד כי למרות השונות ביטוי הספרותי, רב המשותף בהתמודדות המקצועית הנדרשת מכל עובד הוראה מתחיל. חלק מהסיפורים זכו לעיבודים שונים, המחזות, מיקוד נושא לדיון בקבוצה או המחשות בימי עיון לחונכים.